بازیکن استقلال پس از شکست مقابل تراکتور درباره وضعیت این تیم در لیگ برتر گفت: همه بازیکنان در نتایج بد استقلال مقصرند و اگر راهی برای خروج از این شرایط بود توسط بازیکنان انجام میشد.
به گزارش میدان، سعید فائقی یکی از مدیران موفق سازمان وقت تربیتبدنی بود، در دوره معاونت او، بیشتر از هر چیزی روی صداقتش حساب باز میشد.
فائقی خوب صحبت میکند، همیشه در مورد اتفاقات روز ورزشی نقد و تحلیل مختص به خود را دارد. در روزهایی که ورزش ایران به واسطه انتخابات کمیته ملی المپیک اخبار و حاشیههای زیادی پیرامون خود میبیند، سراغ او رفتیم. صحبتهای این معاون ورزشی سابق سازمان تربیتبدنی با میدان را در زیر میخوانید:
-حرفها پیرامون انتخابات کمیته ملی المپیک زیاد است، هرچند وزیر ورزش حضورش را در انتخابات تکذیب کرد، اما همچنان صحبتها در این خصوص تمامی ندارد.
نمیدانم الان اساسنامه اجازه این کار را میدهد یا نه، البته که بعید میدانم این موضوع ایراد نداشته باشد. من فکر میکنم او در انتخابات حضور پیدا نکند. یعنی امیدوارم که وزیر ورزش در انتخابات کمیته ملی المپیک شرکت نکند.
-برای صحبت خود چه دلائلی دارید.
هر چه باشد کار وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک با هم فرق میکند، البته در گذشته یکی دو مورد اینطور اتفاقی افتاده، آن زمان که سازمان تربیت بدنی داشتیم. به هرصورت وزارت ورزش چسبندگیاش به دولت و حاکمیت است، اما کمیته ملی المپیک یک نهاد عمومی غیردولتی است و حالت خاصی شبیه به انجیو دارد. به نظر من میرسد به هیچ وجه حضور شخص دولتی در این جایگاه مناسب نیست. مثلا فرض بفرمایید شخصی که کمیته بینالمللی المپیک را تاسیس کرد. او یک فرد غیردولتی بود که یک نهاد غیر دولتی را با نگاهی ویژه و خاص به وجود آورد. فقط در کشورهایی که یک جوری حالت پادشاهی دارند، نگاه شاید کمی متفاوت باشد، البته آنها هم آدمهای دولتی را رأس کار قرار نمیدهند، بلکه مثلا ولیعهدشان میآید تا یک مقام دولتی رأس کار نباشد.
-اخیرا صالحیامیری هم گفته بود اگر بودجه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک ادغام شود، کمیته بینالمللی المپیک روی این مسئله حساس شده و ممکن است تعلیق شویم؛ که البته وزیر ورزش این صحبت را تایید نکرد و گفت محرومیت و تعلیق تنها با ارسال پالس از داخل به مراجع بینالمللی اتفاق خواهد افتاد و آنها کاری به مسائل داخلی کشورها ندارند.
البته آن یک بحث دیگر هست. یک موضوع بحث حضور وزیر در انتخابات کمیته ملی المپیک است و یک بحث دیگر بحث ادغام بودجه که به نظر من میرسد این به نوعی از طرف سازمان برنامه و بودجه اتفاق افتاده است. از قدیم الایام کمیته ملی المپیک ردیف جداگانه بودجه داشته و من یقینا با موضوع ادغام بودجه مخالفم. وقتی بودجه این دو نهاد را ادغام میکنیم باید منافعی از این ادغام متصور باشد که در عمل نه تنها سود نمیبریم، زیان هم میکنیم، اما من هم با این جمله حمید سجادی موافقم که هیچوقت نهادهای بینالمللی اگر که شکایتی از داخل یک کشور نباشد به آن موضوع ورود نمیکنند.
-پس شما هم نظرتان این است که از داخل گرا میدهند.
این روزها فضای مجازی به صورت خیلی گسترده به موضوعات میپردازد و رصد کردن همین فضا کافی است که خبر به مراجع بینالمللی برسد. من شدیدا مخالف ادغام بودجه هستم، کار غلطی است، اما تا پالسی هم داده نشود، آنها حساس نمیشوند. البته سری که درد نمیکند را دستمال نمیبندند، اینجا داشتن بودجه جداگانه چه مشکلی دارد که دنبال ادغام باشیم. اتفاقا در این دوره ارتباط مثبتی بین نوبخت و صالحیامیری بود که این ارتباط باعث شد که کار سرعت زیادی داشته باشد.
-یک اتفاق بحثبرانگیز در انتخابات اخیر فدراسیون تکواندو داشتیم و صحبت از احتمال ابطال انتخابات است. دوست داشتم به عنوان معاون پیشین سازمان ورزش نظر شما را در این خصوص بدانم.
عرف این امر، اختصاص بیش از ۵۰ درصد آرا یا همان نصفِ به علاوه یک آرا است. به عقیده من، همین که ببینیم آرای یک نفر ۵۰ درصد را رد کرده است، درحقیقت اینجا هم میتوانند قبول کنند. البته با توجه به قانون میتوانند قبول هم نکنند. یکی دو مورد در گذشته هم بود. یک بار در دوچرخهسواری چنین اتفاقی رخ داد که مصطفی هاشمیطبا رای را برگرداند، چون ۵۱ درصد نشد. آن زمان انتخابات تکرار شد که من همان موقع هم با هاشمیطبا موافق نبودم اما رئیس او بود و او تصمیم میگرفت.
-یکی دیگر از ابهامات در مورد مسئله بازنشستگی علی مرادی است.
یک واقعیتی را به شما بگویم، این موضوع دوشغلهها و بازنشستگی انصافا به ضرر ورزش است. ورزش بازنشستگی بردار نیست. فدراسیونها عمدتا داوطلبانه هستند، این قهرمانان وقتی دوره قهرمانیشان تمام میشود، کار میکنند که موثر باشند و من این مسئله بازنشستگی را نمیپذیرم و از مجلس خواهش کنیم که در خصوص ورزش تجدید نظر کند.
-یعنی موافق تلاشی که علی مرادی برای بازگشت به وزنهبرداری دارد، هستید؟!
خب وقتی یک قانونی ابلاغ شده، چارهای نیست جز اینکه انجامش داد. حالا من نمیدانم علی مرادی بازنشستگیاش پر شده یا نه. البته که ۳۵ سال خدمت معنیاش این است که بیمه کسر شده و بازنشستگی هم حضور در مراکز دولتی و خصوصی ندارد. آقای وزیر که سر خود نمیتواند کسی را بازنشسته کند باید به سوابقش نگاه کند. باید از قانون تمکین کنیم، اما اگر علی مرادی اعتراضی دارد دیوان عدالت اداری را برای همین امر گذاشتند. مرادی باید در این مقطع تمکین کند، اما میتواند شکایتش را در دیوان عدالت اداری پیگیری کند که حکم وزیر در حق من عادلانه نیست، اگر آنها باطلش کردند برگردد به فدراسیونش.
-روابط کمیته ملی المپیک با چند فدراسیون از جمله جودو و کشتی تیره و تار شده بود. روسای هر دو رشته مصاحبههایی علیه صالحیامیری داشتند.
بله دیدم علیرضا دبیر و آرش میراسماعیلی انتقاداتی داشتند. البته من اعتقاد شخصیام این است که چنین مسائلی را باید در داخل مجموعه حل کرد و نباید اجازه دهیم رسانهای شود، چون حاشیه درست میشود. اگر دبیر عزیزِ من و میراسماعیلی نور چشم من مسئلهای دارند با خود صالحیامیری مطرحش کنند، سعیدی هم که در کمیته ملی المپیک است، از جنس خودشان هست و میتواند در حل موضوعات کمک کند. خصوصا الان که آستانه انتخابات هستیم، اجازه ندهیم این مسائل در جهت تقویت یا تضعیف کسی استفاده شود. آقای صالحیامیری هم به عنوان بزرگتر و پدر خانواده ورزش، این دو بزرگوار را صدا کند و حرفهایشان را بشنود.
بازیکن تراکتورسازی، بعد از برد مقابل برای تیم حریف آرزوی موفقیت کرد و گفت: اولین قهرمانی لیگ را با استقلال داشتم. در نهایت برای این تیم آرزوی موفقیت میکنم.